Blogg

Höstporträtt vid herrgården

Hösten har ju kommit på allvar och med det underbara färger på träden så igår packade jag ihop kamera, blixtar och paraplyn och åkte till Karlslunds herrgård med Jennifer efter jobbet. Målet var att få lite porträttfoton med Jennifer som modell. Vi ställde oss vid herrgården med utsikt över Örebros västra delar och började fota. Körde uteslutande med mitt 70-200/2.8 objektiv och jag fullkomligt älskar det! Skärpan är fantastisk, bokeh mjuk och autofokusen är snabbare än Usain Bolt vid en tjuvstart. Tyvärr var inte allt av godo, en vindpust fick blixtstativet att välta varpå fjärrutlösaren gick i bitar men lyckligtvis hade jag en extra liggande i väskan.

Modellen då? Hon skötte sig exemplariskt för att vara första gången även om hon var lite nervös och hade några stela leenden. Men det släppte fort och nu har hon fått mersmak, vi har redan börjat prata om en ny session med vintertema när snön har kommit.