Blogg

Stjärnfoto i Kvarntorp

Jag vet inte om det är ett ålderstecken men istället för att festa och roa mig på lördagskvällen roade mig med att åka till Kvarntorpshögen för fota lite. Planen var att reka lite inför månförmörkelsen på måndag morgon och testa mitt nya stativ. 427 trappsteg är det upp till toppen på högen och det känns i benen när man inte är helt van att klättra uppför.

Tog lite bilder på månen men blev inte riktigt nöjd, när det är fullmåne är det som att fota in i en strålkastare. Dessutom har jag för lite zoom i mitt teleobjektiv så jag kommer aldrig riktigt nära. Hade förhoppningar att jag skulle få med lite stjärnor i bilderna också men det var helt omöjligt. Börjar överväga att skippa månförmörkelsen då den infaller vid 4-tiden och det är omänskligt tidigt när man sen ska upp och jobba klockan 8.

Lyckades dock knäppa några stjärnbilder men de blev inte riktigt 100% skarpa tack vare att det blåste lite så stativet svajade nog en aning. Men jag kom åtminstone hem några erfarenheter rikare och har lite inspiration för fler stjärnbilder i framtiden.