Blogg

Vandring Dovrasjöleden

Jag och Jennifer åkte till Dovrasjöleden för att göra en fotoutflykt idag, tanken var att det skulle vara en fortsättning på fotoskolan vi hade förra helgen. Att hitta till parkeringen var inga problem, däremot var uppmärkningen av leden lite bristfällig i början så vi hamnade lite fel och fick gena genom skogen för att komma på vandringsleden. Tur man är gammal orienterare och har koll på vädersträcken...

Vandringsleden är riktigt trevlig med vackra vyer men ganska teknisk bitvis så det krävs ordentliga skor lite kondis för att ta sig runt. När vi skulle runda den södra sjön blev det stopp, spången låg en halvmeter under vattenytan och vi var inte utrustade för att vada, så det blev att vända tillbaka. Vi stannade till på en berghäll och åt lunch och blev sittandes ganska länge, det var oerhört fridfullt och rogivande att se ut över vattnet och lyssna på lövens prassel i vinden.